Op Zondag 29 Oktober vond de HICKORY Golf wedstrijd plaats op de enige echte Golflinks van Nederland, de Domburgsche.

Ca 35 deelnemers deden mee met een 18-holes strokeplaywedstrijd. Deelnemers waren amateurs en professionals die lid zijn van de Dutch Hickory Society en vele leden van de Domburgsche.

Er stond een harde Noordenwind die de baan, wederom in topconditie, een extra dimensie gaf.

Na een gezellige ontvangst werden die deelnemers die geen eigen Hickory golfset hebben van deze bijzondere stokken voorzien en kon er gestart worden.  

Na 4 uur(!!) kwamen de deelnemers verwaaid en vermoeid binnen met scores die nogal varieerden.

In de categorie Domburgsche deelnemers werden de prijzen gewonnen door Bertien Schulting, Sander de Vries en Jakko Duvekot. 

De leden van de Dutch Hickory Society hadden natuurlijk ook winnaars. 

De meest bijzondere uitslag was die van oud-Domburgsche-professional Brian Gee, die binnenkwam na een formidabele ronde van 76!! ( golfen kun je dus ook op de Domburgsche leren) en dat met ongeveer 100 jaar oud materiaal. 

Als grote verrassing kwam een Schotse Doedelzakspeler de golfwedstrijd afsluiten.

Deze dag werd mogelijk gemaakt door de Pofessionals Gee, Forrester,  Sommers en Hempenius en door onze eigen Frits de Schipper die onvermoeibaar de organisatie regelde, met de ondersteuning van Rogier van S.

Ook een woord van grote dank aan de verzekeringsmaatschappij De Zeeuwse die gul heeft bijgedragen en zo doende de deelnemers in staat heeft gesteld om, voor een zeer schappelijke prijs, antieke stokken te lenen voor en tijdens de wedstrijd. 

De dag werd afgesloten met een druk bezochte prijsuitreiking en een aansluitend diner, uitstekend verzorgd door ons Horeca Team.

Publicitair gezien was de dag ook een succes, dankzij een groot artikel in een van de golfbladen en… de komst van Omroep Zeeland die op de zelfde dag een zeer aardig ’nieuwsitem’ bracht rond 18.00 uur. Voor een terugblik klik op Omroep Zeeland

Kortom een dag die, volgens alle deelnemers, mag terugkeren op onze mooie linksbaan. 

Hickory 11

Hickory 12

Hickory 13

Hickory 14             Hickory 15

Hickory 16

Hickory 17

Hickory 18