EHBO en AED

Snel optreden: voorkom hartstilstand

Een AED (Automatische Externe Defibrilator) is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat d.m.v. elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen. In combinatie met een snelle alarmering van 112 en direct reanimatie kunnen er dus levens gered worden. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. Een korte training helpt om in noodgevallen snel en doeltreffend te handelen. Je herkent een AED aan het beeldmerk.

Hoe werkt een AED?

Een AED is makkelijk te bedienen. Sterker nog: gesproken opdrachten helpen je om het apparaat op de juiste manier te gebruiken. Zodra je de AED opent of aanzet begint een stem je te vertellen wat je moet doen. Je plaatst twee plakelektroden op de ontblote borstkas van het slachtoffer. De elektroden registreren of er hartactiviteit is en of er al een schokopdracht moet komen. In een groot aantal gevallen zal de AED opdragen om door te gaan met reanimeren.

Wat te doen?

Sinds de DGC in het bezit is van een AED adviseren wij u een mobiele telefoon mee de baan in te nemen. Bel indien nodig 112, vertel waar u zich bevindt en wat er aan de hand is. Bel 0118-586106 (secretariaat) of 0118-586107 (horeca) en verzoek een AED. De dames van het secretariaat, de greenkeepers, evenals een 20-tal leden, een reanimatiecursus gevolgd en kunnen handelend optreden. Belangstellenden voor het volgen van een reanimatiecursus kunnen contact opnemen met het secretariaat.

Coordinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AED