Onder fantastische weersomstandigheden is er 6 augustus 2022 door 25 teams gestreden om de Zilveren Schaar. De Zilveren Schaar is een Mixed Greensome Eclectic Touwwedstrijd.
Deze wedstrijd is in het leven geroepen door de heer H. van Schaardenburg (voorzitter van de Domburgsche van 1966 tot 1974) en voor het eerst georganiseerd in 1965 ter gelegenheid van de verjaardag van zijn vrouw, G. van Schaardenburg-Lucardie op 1 augustus. De Schaar verwijst naar de familienaam. Telkens wanneer de heer Van Schaardenburg de prijs uitreikte, ging hij uitvoerig en met veel humor in op de herkomst van de antieke zilveren schaar. Elk jaar diste hij een mooi verhaal op over de herkomst van de schaar. De werkelijke herkomst is een goed bewaard familiegeheim.
Na een openingswoord van Ina Gerritzen, heeft Gerty het woord genomen en nog wat verteld over het ontstaan van deze Zilveren Schaar.
De uitslag:
De eerste prijs met 28 punten; familie Eijssen
De tweede prijs met 28 punten: de heer Blom en zijn dochter Pascal
De derde prijs met 28 punten : Mevrouw Hooft Graafland en de heer van Heijningen-Nanninga
De vierde prijs met 28 punten: Agaath Joosse en Rogier van Spaendonck
De vijfde prijs met 29 punten: de heer Campioni en Mevrouw Langenegger

IMG 3500

IMG 3486

IMG 3482

IMG 3490

Bulls Eye: Mevrouw Losecaat Vermeer en De heer Groeninx van Zoelen, de familie Craandijk,
de familie Dorhout Mees, en de familie Blom.

Volgend jaar zien we jullie weer terug bij de Zilveren Schaar.