Normaal gesproken zou u aan het einde van het jaar een Nieuwsbericht hebben kunnen lezen over de winnaar van de inloop wedstrijd, de winnaar van de Haagsche Ooievaar en wie er Golfer/ster van het jaar zijn geworden.
Tja Corona gooide ‘virussen’ in het eten daardoor ging de Nieuwjaarswedstrijd en ook de Nieuwjaarsreceptie niet door. Gevolg is dat u nog niet weet wie Golfer of Golfster van het jaar is/zijn geworden met als prijs de “eeuwige roem” op het bord in de hal.

Inmiddels heeft u in de Golfslag al wél kunnen lezen dat Edske van der Lende de Haagsche Ooievaar heeft gewonnen.
De Haagsche Ooievaar:
“De echtgenote van Sir Adrian Baillie, gezant van Groot Brittannië, schonk deze prijs bij haar vertrek uit Nederland aan de Haagsche Golfclub. Zij noemde het de ‘Zilveren Ooievaar’. In 1963 werd de naam gewijzigd in de ‘Haagsche Ooievaar’. Tientallen jaren was het de gewoonte dat de Haagsche Golfclub een nieuw opgerichte golfclub in Nederland zo’n zilveren ooievaar cadeau deed. In 1970 kwam daar abrupt een einde aan door de explosieve groei van het nieuwe aantal Golfclubs.”(tekst Haagsch Historisch Museum, tentoonstelling 2014 Nederland golft!)
Voor de Domburgsche, die als enige vooroorlogse Club nooit een exemplaar had ontvangen, is een uitzondering gemaakt door de toenmalige voorzitter van de Haagsche, Coks Bosman. Tijdens de receptie van het honderdjarig bestaan van onze club bracht hij een laatste exemplaar als geschenk mee.
Sinds 2015 wordt er jaarlijks (alleen 2020 ging het door Corona niet door) om deze trofee gestreden middels een Matchplay afval wedstrijd. De uitreiking van de prijs vindt normaal gesproken tijdens de nieuwjaarsreceptie plaats.

Helaas is het dit jaar geen golfster gelukt genoeg punten bijeen te spelen inclusief handicap verlaging om de titel te mogen ontvangen. Bij de heren daarentegen was er iemand die met ruime getallen zich GOLFER VAN HET JAAR 2021 mag noemen en dat is Marcel Foudraine.
Van harte gefeliciteerd!