Afsluiting van de zomercompetitie 2019 van het Oude Negen-Holes Verbond

De zomercompetitie 2019 van het Oude Negen-Holes Verbond is afgelopen donderdag, 12 september, afgesloten met de slotwedstrijd op de Domburgsche.

Bij de gebruikelijke start in juni op de baan van Amsterdam Old Course werden de eerste kaarten geschud. Domburg trok die dag aan het kortste eind en stond tot haar verrassing onderaan. Gelukkig sloeg Domburg bij de tweede wedstrijd bij GC Kralingen een aanmerkelijk betere bal dankzij een recordscore van Marie-Anne en Wim van Lier (41 stableford punten!) en kwam daardoor met een grote sprong op de gedeelde tweede plaats, samen met De Schoot en Tongelreep.

De derde wedstrijd was gepland op de baan van De Tongelreep in Eindhoven op 25 juli. Het Domburgsche team stond klaar om door te stoten naar de ongedeelde tweede plaats en iets dichter achter de leider, GC Kralingen. Maar helaas. Die dag werd het meer dan 41 graden in Eindhoven. Onmogelijk om in zulke omstandigheden op die in het bos gelegen baan bij Eindhoven te spelen. De wedstrijd werd verplaatst naar 5 september. Vlak na de wedstrijd op De Schoot en een week voor de slotwedstrijd op Domburg.

Het team van De Schoot had zich duidelijk goed voorbereid voor haar “thuiswedstrijd” in Sint-Oedenroode en zo kon het gebeuren dat Domburg plotseling op de derde plaats in het klassement bleek te zijn terechtgekomen. Vlak achter nummer 2, De Schoot, en met Kralingen nog steeds royaal aan kop. De wedstrijd op De Tongelreep in Eindhoven verliep moeizaam. Domburg had opnieuw geen echt sterke score. Maar toen alle uitslagen waren geteld bleek Domburg die dag toch als tweede te zijn geeindigd en in het klassement zelfs naar plaats twee te zijn opgeschoven, net een puntje beter dan De Schoot.

Op de slotwedstrijd op Domburg op 12 september zou dus nog veel kunnen veranderen, met name voor de posities van De Schoot en die van Domburg.

Welnu, het weer van afgelopen donderdag was prima. Heldere schoongewassen lucht, graadje of twintig, zonnetje er bij, en een windje 4-5 vanuit het zuidwesten.

Domburg deed zijn best en eindigde die dag duidelijk als eerste. Ze leverde niet alleen het beste koppel (Cora en Willem van Doorn) maar ook het vierde beste koppel van die dag was van Domburg (Joke en Chris Schreijenberg). Al met al is Domburg tweede geworden in de totaalstand van deze zomer met Kralingen als duidelijke winnaar en op ruime afstand van nummer drie, De Schoot.

Alweer een mooie afsluiting op een uitzonderlijke baan in uitstekende toestand van een best wel spannend seizoen dit jaar.

En de mosselen waren weer als vanouds.

9 holes 2

9 holes 3

9 holes 4

9 holes 6