Nieuwsberichten van de DGC

Blijf op de hoogte van het clubnieuws

Heyse - Tak wisselbeker 2020

Vandaag hebben we gespeeld om de Heyse -Tak wisselbeker. Deze beker is in 1958 door de familie Heyse aan de Domburgsche ter beschikking gesteld ter ere van mevrouw Heyse-Tak, die op 5 juli 1914 de eerste bal sloeg op de Domburgsche Golflinks en daarmee de officiële opening verrichtte van onze baan. Onder de deelnemers aan de wedstrijd vandaag bevond zich tot onze vreugde de kleindochter van mevrouw Heyse-Tak, Lous Beelaerts-Heyse. Zij heeft de honneurs waargenomen voor haar broer Jaap Heyse, die gewoonlijk de prijs uitreikt. Vanwege het corona-risico heeft hij moeten afzeggen. Lous vertelde bij het uitreiken van de beker, dat haar grootmoeder met 10 anderen een golfbaan is gestart op de grond waarop onze baan nog steeds is gevestigd. Zij was geïnspireerd geraakt door de golfbaan in Knokke. Al spoedig bleek dat een club van 11 leden in financiële zin geen haalbare kaart was. Haar grootmoeder heeft zich ervoor ingezet dat de club groeide tot een financieel gezonde en gezellige vereniging, waar wij met elkaar nog steeds met veel plezier een bal slaan. Gewoonlijk is de wedstrijd een vlaggenwedstrijd over 18 holes. In de aanloop naar de wedstrijd vandaag werd het echter warmer en warmer. Dat deed de wedstrijdcommissie vrijdag besluiten er een 9 holes strokeplay wedstrijd van te maken, zonder te plaatsen vlaggen, maar ook niet qualifying, behalve als je onder je handicap zou spelen. Reduction only dus. Uiteindelijk was het warm, maar wel met een toenemende, licht verkoelende, wind. De 36 deelnemers kwamen verhit, maar niet oververhit binnen. Er is goed gespeeld. De winnaar van vandaag was Michiel Roos! Hij mocht met een mooie netto score van 33 slagen de beker in ontvangst nemen. Goede tweede was Marc Bakker met een netto score van 34 slagen. De derde en vierde plaats waren voor Hendrik Campioni en Joost van Lanschot met ieder 35 slagen. David van Schelven werd vijfde met 36 slagen. De beste bruto score is behaald door Marc Bakker. Hij heeft 37 slagen nodig gehad voor 9 holes, slechts 2 meer dan de par van de baan. Een knappe prestatie.

Lees meer...

Zilveren schaar 2020

De dag na een hittegolf van 34 gr, werd zaterdag 1 augustus met een volbezet veld van 48 teams, 96 spelers, gestreden om de populaire wedstrijd ‘De Zilveren Schaar’, in 1965 uitgeloofd door Henk van Schaardenburg. Het speltype is een eclectic (mixed-) greensome over de eerste 9 holes. De dag begon met laaghangende bewolking en krap 17 gr, maar in de middag klaarde het op en werd het een ouderwetse Domburgse dag met windje 4 en een stralende zon! Omdat Henk Vos ervoor zorgde dat alle teams strak op tijd vetrokken, liep de wedstrijd op rolletjes. Ina Gerritsen introduceerde een zeer originele nieuwigheid in de vorm van een extra rood/wit koordje van 1,5 meter (geheel in de sfeer van corona) waarmee men op de greens van de par-3 holes dit koordje als extra bonus kon gebruiken. De winnaars waren Richard Sterneberg en zijn medespeelster Ingrid Kruienier (gezam. hdcp 14) met 27 slagen, gevolgd door Tony Blom en dochter Pascalle (gezam. hdcp 15) met 30 slagen, Kees en Helmy de Korver (gezam. hdcp 12) met 30 slagen, Michiel &Mechteld van Ravenstein (gezam. hdcp 9) met 30 slagen en Willem & Lot Ledeboer (gezam. Hdcp 16) ook met 30 slagen. Claire Campioni, dochter van Marianne Campioni-van Schaardenburg reikte de prijs èn twee flessen champagne uit aan de winnaars. Spijtig dat i.v.m. de coronamaatregelen geen uitgebreide prijsuitreiking kon plaatsvinden, maar ondanks dát, was het zeer geslaagde dag en kijken Maurice, Monica en Sandie er met plezier naar terug! De wedstrijdcommissie

Lees meer...

Het zilveren Schip 2020

Traditioneel wordt de golfweek afgesloten met de wedstrijd om het Zilveren Schip, een greensome tegen par. Het Zilveren Schip is in 1958 beschikbaar gesteld door de heer J. W. Hupkes, die destijds directeur was van scheepswerf De Schelde. Dhr. Hupkes was heel betrokken bij de Domburgsche. Hij heeft veel gedaan voor de baanaanleg na WO II en is va963 tot 1968 voorzitter geweest van de club. De trofee is een prachtig gedetailleerd zilveren scheepje, waar dus al 62 jaar om wordt gespeeld. Dit jaar deden 95 mensen mee aan de wedstrijd. Helaas moest een deelnemer buiten mededinging in zijn eentje meedoen, omdat zijn echtgenote plots ziek was geworden. Speciaal voor zijn flightgenoten heeft hij wel meegespeeld. Heel sportief! Gelukkig bleef het grotendeels droog. De ochtendstart speelde de eerste 9 holes in de regen en de laatste flights van de middagstart eindigden nat. Verder een echte Domburgse zomerdag. Niet koud, wolken en zon en redelijk wat wind. De meeste flights eindigden in de min, maar verschillende flights zagen toch kans een nul te noteren, zoals Marie-Anne en Wim van Lier (4e plaats) en Milan Nettl en Alexander Blom (5e plaats). Han en Wilma Oosters werden 3e met +1. Lange tijd zag het ernaar uit dat zij de overwinning in de wacht zouden slepen, totdat Agaath Joosse en Rogier van Spaendonck binnen kwamen met +2 en snel daarna Sandie en Rob Broedelet met +3. Het echtpaar dat deze wedstrijd ook al eens had gewonnen in 2013, ging er opnieuw met de prijs vandoor. Gefeliciteerd! We hebben een mooie dag gehad, een waardige afsluiting van een ietwat gemankeerde golfweek door de coronamaatregelen, maar wel met zes wedstrijden die allemaal soepel van start gingen dankzij onze starter, Henk Vos! Yolanda de Haes heeft Henk toegesproken en bedankt voor de vele uren werk die hij daarin heeft gestoken. Steven Molkenboer heeft de golfweek uitgeluid met een korte toespraak, waarin hij de wedstrijdcommissie en haar voorzitter Yolanda heeft bedankt voor de inzet.

Lees meer...